Téli krízisszállókat nyitottak

Az Etele téren a Volánbusz Zrt. által felajánlott helyiségben hetven férfi és női férőhelyet alakítottak ki. A Batthyány téri időszakos krízisszállón tizenhárom férfi, a Miklós utcai éjjeli menedékhelyen tizenkilenc női, a Feszty Árpád utcai krízisszálláson tizenöt férfi, a Rimaszombat utcai nappali melegedőben pedig tizenöt férfi férőhely áll rendelkezésre. Szükség esetén a szeretetszolgálat Szarvas Gábor úti országos központja is megnyitja kapuit. A tanácskozásokra szolgáló helyiségben további húsz hajléktalan ember elhelyezésére nyílik lehetőség.


Ha valaki bajban lévő hajléktalan emberről szerez tudomást, ezen a számon hívhat segítséget hozzá. A diszpécserközpont értesíti az éjjel-nappal működő krízisautót, melynek munkatársai a helyszínen megfelelő ellátásban részesítik a bajbajutottat, és szükség esetén szálláshelyre szállítják.

 

A szeretetszolgálat az ország teljes területén több mint tizenhétezer hajléktalan embernek nyújt segítséget. A karitatív szervezet éjjeli menedékhelyek, nappali melegedők, átmeneti szállások, rehabilitációs intézmények, hajléktalan emberek számára nyitott idősotthonok, utcai gondozószolgálatok és huszonnégy órás egészségügyi centrumok működtetésével biztosítja az érintettek ellátását.

K. B. M.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .