Taizéi hírek

Imaórát tartottak a taizéi testvér részvételével a Szent Imre- (Barátok) templomban, majd azt követően beszélgetésre kerül sort Francesco testvérrel a Szent István Művelődési Házban. A taizéi testvérek látogatásaik során elsősorban a közösségek élete, a helyi kezdeményezések iránt érdeklődnek, s találkoznak a keresztények, különösen a fiatalok csoportjaival. A mostani találkozón Francesco testvér tájékoztatást adott az október 23. és 25. között sorra kerülő pécsi regionális taizéi találkozóról is.

Poznan – az európai találkozó előkészületeiről

Mint azt a tavaly év végi brüsszeli találkozón bejelentették, a bizalom zarándokútjának következő európai találkozója a lengyelországi Poznanban lesz 2009. december 29. és 2010. január 2. között. A bejelentést követően szinte azonnal elkezdődtek az előkészületek a városban. Az év első heteiben több tucat poznani fiatal a helyi ifjúsági iroda szervezésében elkezdte látogatni a város és a környező települések egyházközségeit, főleg azokat, ahol nincsenek aktív ifjúsági csoportok. A fiatalokat imára és beszélgetésre hívják meg a templomba.Tavasszal több taizéi testvér látogat Poznanba, hogy segítsék a fiatalokat az előkészületekben, nyáron pedig sok poznani fiatal érkezik majd Taizébe, s ottlétük során meghívják a fiatalokat a poznani találkozóra. Szeptemberben taizéi testvérek, orsolyita nővérek és Szent András-nővérek csoportja, illetve önkéntesek költöznek Poznanba az előkészületek utolsó hónapjaira – olvasható a Taizéi Hírlevélben.

Taizéi Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .