„Hétpróbások”

Kiválasztották azt a helyet vagy épületet, amit szeretnének szebbé, rendezettebbé tenni. „Mit tehetünk lakókörnyezetünk kulturális és természeti értékeiért?” címmel február elejéig kellett elkészíteni a tizenegy versengő csapatnak azt a programtervet, amit márciusban, önkéntes munkájuk felajánlásával, felnőtt segítők, szakemberek, az önkormányzatok és a plébánia bevonásával megvalósítani szeretnének.

A tervekről készítették el a fényképekkel, zenével színesített öt-tíz perces bemutatóikat, amit a sásdi általános iskola aulájában februárban megrendezett diákkonferencián mutattak be. Ez a konferencia a „Hétpróbás Hegyhátkerülő” cím elnyeréséért indított versengés második fordulója volt a sásdi római katolikus plébánia szervezésében. Felsőegerszegen, Mindszentgodisán, Oroszlón, Sásdon, Tormáson és Vázsnokon lesznek, akik megtisztítanak egy turistaútvonalat, játszóteret, régi tűzoltókocsit festenek, parkosítanak, templomot takarítanak, vagy éppen parkrendezést, szemétszedést szerveznek.

A csapatok élménybeszámolói jelentik majd a hetedik próbatételt április 18-án, melyet az eredményhirdetés követ: a Hétpróbás Hegyhátkerülő címen kívül a csapatok értékes jutalmakra is számíthatnak.

Pécsi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .