Isten-arc a tükörben

A lelkigyakorlat vezetője Tornyai Gábor székesfehérvári plébános volt, akivel a résztvevők közösen keresték a választ arra, hol is van a fiatalok helye és szerepe az életben, az egyházban, a szentmisében.

Az elmélkedések között játékos feladatok segítették mindennek felismerését – a résztvevők tükörbe nézve fogalmazták meg, kik is ők valójában; elkészítették saját, egyéni evangéliumukat; csoportokban dolgozva megjelenítették napjaink problémáit a keresztút stációiban; egy filmen keresztül pedig felfedezhették egyéni életükben is Istent, és általa saját Isten-arcukat.

A lelki elmélyülést közös zsolozsmázás, szentmisék, beszélgetések tették lehetővé. Maradandó élményt jelentett mind a résztvevőknek, mind a szervezőknek a szombati, egész éjszakás szentségimádás a Martineum kápolnájában. A lelkigyakorlat a vasárnapi ünnepi szentmisével zárult, amelyen a fiatalok tanúságot tettek arról: szükség van közösségben megélni az evangéliumot, és minden egyes ember fontos alkotója Krisztus egyházának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..