Szolidaritás a családok között

Szolidaritás – ez volt a fő témája a tizenharmadik évkezdő családreferensi találkozónak, amelynek idén a székesfehérvári egyházmegye adott otthont. A Szent Gellért Tanulmányi Házban megtartott tanácskozáson a magyarországi egyházmegyékből érkeztek referensek a Magyar Katolikus Családegyesület hívására.

Spányi Antal és Bíró László püspök adtak lelki útmutatást előadásokban és a szentmisében az alapvető családi értékek megőrzésére, a felelős keresztény gondolkodás kialakítására. Blanckenstein Miklós, az esztergomi szeminárium rektora a gazdasági válsággal szembemenő kontrafogyasztásról, valamint a krisztusi szeretetprogramról szólt. „Szabadok vagyunk-e az életre, vagy a fogyasztás adja meg egyedül az örömet?”- tette fel a kérdést, majd gyakorlati szempontból is elemezte, hogyan szálljunk szembe az anyagi nehézségek miatti „mindent elvesztettem, nincs kiút érzéssel”. A kontrafogyasztás nem aszkézist jelent. Fogyasztásunk ugyanis messze túlmegy a szükséges mértéken. Ha tudatosan fegyelmezzük magunkat például az evésben (nem nassolunk egész nap), az kihat az élet más területeire is – mondta a szemináriumi rektor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .