Hírek

A Magyar Bencés Kongregáció konstitúcióiban előírt titkos szavazáson a főmonostori konvent tagjai, azaz a Pannonhalmán, Bakonybélben, Tihanyban, Győrött, Budapesten és a rendi plébániákon élő rendtársak vettek részt. (Magyar Kurir)

A Kádár-rendszer egyházpolitikája

A Ferenc-esték sorozat keretében a pasaréti Kájoni-házban (Budapest II., Szilfa u. 4.) február 9-én, 19 órakor Kálmán Peregrin ferences történész tart előadást A Kádár-rendszer egyházpolitikája címmel. (Szerdahelyi Csongor)

Nyílt nap a jezusitáknál

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. Jubileumi rendezvényükre február 21-én kerül sor a budapesti Párbeszéd Házában. (Rosdy Pál)

Simone Weil emlélkezete

Születésének századik évfordulóján három vasárnap délután ismertetik Simone Weil életét és szellemi hagyatékát a városmajori templomtorony földszinti könyvtártermében. Az összejövetelek ideje: február 22., március 7., március 22., 16 órakor. (L. Z.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..