Szíriai muszlimok tértek át a kereszténységre

 

Theophilus George Saliba libanoni szír ortodox metropolita, püspök március elején azt nyilatkozta a USA Today lapnak, hogy mint­egy száz muszlim szírt keresztelt meg a polgárháború kezdete (2011) óta. Abu Radwan, aki  a szíriai Homszból menekült el, és akit szintén George Saliba keresztelt meg Bejrútban, arról beszélt, hogy két évvel ezelőtt Jézus megjelent neki álmában. Akkor kezdett templomba járni; hitt abban, hogy Jézus eljön, hogy segítsen rajtuk, és megmenti őket. Feleségével és gyermekeivel együtt keresztelkedett meg.
Saliba püspök elmondta, az Egyház csak akkor fogadja be az áttérőket, ha megbizonyosodik hitük valódiságáról. Az eredetileg muszlim menekültek annak ellenére fordulnak Jézushoz, hogy ezzel veszélybe sodorják magukat. Abu Radwant egy alkalommal megkéselték a templomból hazafelé menet – a támadók a saját törzséből való szírek voltak. Felesége még mindig hidzsábot visel a biztonsága érdekében.
A Libanonban áttérők számáról nehéz pontos adatokat közölni, hiszen nemcsak George Saliba keresztel. Egy másik felekezethez tartozó bejrúti templomban – amelynek a nevét a hívek biztonsága érdekében nem tették közzé – szintén több szír áttérőt kereszteltek meg.
Libanon alkotmánya biztosítja állampolgárainak a vallásszabadságot. A The Christian Post híradásai szerint több ezer muszlim áttérésére számítanak, akik a kereszténységet „a szabadság vallásának” tekintik. A muszlimok az üldöztetés és a háború borzalmai után egyfajta „lelki éhséget” élnek meg. A régióban a The Voice of the Martyrs Canada adó sugároz keresztény műsorokat. A rádiós szerkesztők arról számoltak be, hogy míg keresztények sokasága menekült el Irakból és Szíriából, addig számos muszlim éppen most dönt a kereszténység mellett.
Amint arról több hírportál beszámolt, Európában szintén sok muszlim bevándorló és menekült tér át a kereszténységre. Egy berlini gyülekezet százötvenről hétszáz fősre duzzadt a konvertitáknak köszönhetően. Az osztrák püspöki konferencia pedig egy éve arról tájékoztatott, hogy 2016 első hónapjaiban hetven százalékkal nőtt a keresztségre jelentkező felnőttek száma.
„Jézus Krisztus azt mondta, aki kardot ránt, kard által vész el – ez változtatta meg a gondolkodásomat” – mesélte egy harminckét éves iráni konvertita.
Nemcsak keresztény portálok foglalkoztak a jelenséggel: többek között a The Guar­dian és a The Independent is megírta, hogy számos muszlim a szabadság esélyének látja a kereszténységet. Úgy érzik, itt, Európában megválaszthatják, melyik valláshoz akarnak tartozni, és  „a szabadság vallását” választják.

Forrás és fotó: Pravmir.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .