Szeretetcsomag Viber-matricákkal a keresztény értékek mellett

A sokak által használt csevegőszolgáltatásokban az emojik (hangulatjelek) mellett már matricákkal is kifejezhetjük mondanivalónkat. Ezek használatával egyszerűbben, gyorsabban, és akár kifejezőbben is kommunikálhatunk. A Magyar Katolikus Egyház fontosnak tartja, hogy a kommunikáció azon területén is jelen legyen, amelyet a mai kor embere, fiatalja naponta használ. Ezért a 2019. március 28-tól egy hónapig ingyenesen letölthető, harminc matricából álló csomagban a mindennapokban, az ünnepi eseményeken és az élet számos területén előforduló helyzetekre vonatkozóan találunk szeretettel teli, kedves üzeneteket. A matricák azt a célt szolgálják, hogy az emberi kommunikáció lehetőleg minél több területét átjárja az igazi, önmagunkon túlmutató szeretet, és így a keresztény értékek is megjelenjenek ezekben az üzenetekben. A csomag megalkotásával a Katolikus Egyház egyrészt nyitni szeretne minden célcsoport felé, másrészt arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy azokon a társadalmi területeken, amelyeken az Egyház a szolgálatait végzi, nekünk, felhasználóknak is van feladatunk, kapcsolódjunk be ebbe a tevékenységbe mi is.
A matricákon a Magyar Katolikus Egyház 2019. február és május között zajló országos köztéri kampányának, illetve az online adófelajánlás 1%-os kampányának szereplői is megtalálhatók, melyek az Egyháznak a társadalom körében – az oktatás, a család, a rászorulók és a lelki közösség terén – végzett szolgálatait mutatják be. A matricacsomag-kampányt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az EsterCom kommunikációs ügynökség tervezte.
A matricák Szeretetcsomag néven megtalálhatók a Viber matricaáruházban, illetve 2019. április 28-ig letölthetők a következő linkről: https://stickers.viber.com/pages/szeretetcsomag

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .