„Szeressétek szülőföldeteket!”

Kifejezte kérését a fiataloknak, hogy ne vándoroljanak el az országból egy bizonytalan jövő reményében, majd a Szíriából érkezőkhöz fordult, és elmondta nekik: nem feledkezik meg Szíriáról imáiban és aggodalmaiban. Nem felejti el Közel-Kelet szenvedő lakosságát. Itt az ideje, hogy a muzulmánok és keresztények egyesítsék erőiket az erőszak és a háborúk kiküszöbölésére.


A szentatya végül a testükben-lelkükben szenvedőkhöz fordult, hangsúlyozva, hogy szenvedésük nem hiábavaló. Jézus Krisztus, a Szolga minden szenvedőhöz közel áll. Jelen van mellettük is. Bárcsak találkoznának olyan testvéreikkel, akik kézzelfoghatóan kinyilvánítják Jézus szeretetteljes jelenlétét, amely soha nem hagyja el őket. „Teljetek el Krisztus reménységével!”– bátorította a szenvedőket homíliája végén.

„Kedves közel-keleti egyház! Meríts az üdvösség eredeti életnedvéből, amely ezen az egyedülálló, szeretett Földön valósult meg! Haladj tovább a hit útján atyáid nyomdokain, akik kitartásukkal és hűségükkel megnyitották az utat az emberiség isteni kinyilatkoztatásra adott válaszához” – buzdította a pápa sokat szenvedett hallgatóságát.

XVI. Benedek szeptember 16-án késő délután Bejrút repülőterén vett búcsút a Közel- Kelet keresztényeitől és népétől.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .