Szentszéki nyilatkozat a húsvéti pakisztáni merénylet kapcsán

P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő március 28-án hétfőn reggel nyilatkozatot tett közzé a pakisztáni Lahor-ban Húsvétvasárnap a keresztény kisebbség ellen elkövetett terrortámadás miatt.
„A szörnyű támadásban több tíz ártatlan ember vesztette életét Lahor parkjában, és az eset újból sötét és félelmetes árnyékot vet Húsvét ünnepére. Ismét gyilkos gyűlölet pusztítja gyáván nők és gyermekek ártatlan életét. A Szentatyával együtt, aki értesült a terrorcselekményről – olvassuk a szentszéki sajtónyilatkozatban – imádkozunk az áldozatkért, a sebesültekért, az érintett családokért. Imádságunkban a lahori keresztény kisebbséggel egyesülünk, amelyet ismét fanatikus erőszak sújtott és az egész a pakisztáni népet is megsebesítette. Ahogy ezt a Szentatya ma reggel – Húsvéthétfőn – nekünk megerősítette, a gyűlölet szörnyűséges megnyilvánulásai ellenére, az értünk  keresztrefeszített és feltámadt  Úr továbbra is bátorít bennünket erőt és reményt ad, ami ahhoz kell, hogy a szenvedőkkel való együttérzés és szolidaritás, valamint a párbeszéd, az igazságosság, a kiengesztelődés és a béke útjait építsük”.
Egy pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom szárnyához kötődő iszlamista csoport vállalta magára a húsvétvasárnapi merényletet, amelyben hetvenen meghaltak  és több mint háromszázan megsebesültek. Az öngyilkos robbantó az ötmilliós Lahor nagyváros egyik nyilvános parkja előtt hozta működésbe a pokolgépet, ahol a helyi keresztények hosszú böjtjük után Húsvét ünnepére békésen összejöttek. A sebesültek többsége nő és gyermek. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .