Szent Márton nyomában

A zarándokok a Szent Márton-útvonal magyarországi szakaszát követve a Vas megyei Gyöngyösfalutól és Herénytől indulva gyalogosan érkeztek a Szent Márton-templomba, ahol a születési kápolnában a szent ereklyéje előtt imádkoztak.

Ezt követően felkeresték a Szent Márton-látogatóközpontot, végül pedig részt vettek a székesegyházban azon a német nyelvű szentmisén, amelyet közösen mutatott be Veres András szombathelyi és Gebhard Fürst rottenburg- stuttgarti megyés püspök, valamint Johannes Kreidler segédpüspök.
A zarándokok felfedezték a környék nevezetességeit és látnivalóit. Felkeresték a kámoni arborétumot, megnézték a templomot Jákon, de a szombathelyi múzeumfalu és az Iseum megtekintése is szerepelt a programjukban.

A német vendégeket mindenütt nagy szeretettel fogadták a helyi közösségek. Gyalogos útjukon velük tartottak a nap során a környékbeliek, Veres András megyés püspök és szombathelyi atyák is.

Martinus

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .