Szent László Imaszövetség

Az alábbiakban a debrecen-nyíregyházi főpásztor október 22-én kelt levelét olvashatják.

Kedves Testvérek!
Az aratás urához fordulunk mi, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hívő közössége, amikor rátekintünk Isten részegyházunkban élő hívő népére. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy egyházmegyénkben jelenleg csupán hét kispap és két diakónus készül a felelősségteljes papi szolgálatra.
A jövő egyházáért mindannyian felelősek vagyunk a jelenben. Ezért most kell imádkoznunk azokért, akik igent mondanak Krisztus hívására, és vállalják, hogy Krisztus mellett átalakuljon a szívük, a gondolkodásmódjuk, mint az apostoloké és a tanítványoké. Ezért, engedelmeskedve Krisztus akaratának, kérjük az aratás urát, hogy támasszon papi és szerzetesi hivatásokat az egyházmegyénkben élő családokból.
Ma különösen átéljük, mennyire szüksége van a világnak Krisztus megváltó örömhírére, még akkor is, ha ez a vágy gyakorta nem nyer kifejeződést, hiszen sokak nem találkozhattak Krisztussal. Ennek egyik fő oka, hogy egyházmegyénk közösségeiben is egyre inkább fogyatkoznak az örömhír hirdetői. Hiszem, hogy Krisztus nem hagyja el az általa alapított Egyházat, de feladatul ránk hagyta, hogy hozzá forduljunk. Ebben a papi és szerzetesi hivatásokért esedező találkozásban vele formálódik a mi szívünk is, és egyre inkább megismerjük az akaratát.
Ettől a meggyőződéstől ösztönözve és e lelkülettől vezérelve, mint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye főpásztora 2019 adventjének első vasárnapján megalapítom a Szent László Imaszövetséget azzal a különleges céllal, hogy a tagjai minden nap elimádkoznak egy tized rózsafüzért, valamint első csütörtökönként szentségimádáson vesznek részt, melyet egyházmegyénk papjaiért és új papi hivatások születésért ajánlanak fel.
Az első rózsafüzértitok: Akit te, Szent Szűz, a Szentlélektől fogantál. A következő hónapokban folyamatosan haladunk tovább a titkok imádkozásával.
Az imaszövetséghez jelentkezési lap kitöltésével lehet csatlakozni. Akik akár plébániájukon keresztül, akár személyesen eljuttatják csatlakozási szándékukat az imaszövetséghez, a püspöki hivatalba, azok tagságuk szimbólumaként egy rózsafüzért kapnak az egyházmegyétől.
Kérem pap testvéreimet és híveimet, imádkozzunk buzgón és kitartóan az aratás urához, hogy sok szívben gyulladjon fel a papi és szerzetesi életre szólító meghívás fénye, amely az evangélium világosságát árasztja a világon.

Debrecen, 2019. október 22., Szent II. János Pál pápa liturgikus emléknapján
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi me­gyés­püspök

Forrás és kép: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .