Szent István királyra emlékeztek Londonban

 

A hálaadó liturgián részt vett Margitay-Becht Beáta, a londoni nagykövetség rendkívüli követe, Pátkai Róbert nyugalmazott evangélikus püspök, Hadik András gróf, Pataki Eszter, a Balassi Intézet igazgatója, Rákóczy György, a Magyarok Angliai Országos Szövetsége elnöke, az Angliai Római Katolikus Magyarok Egyesületének volt és jelenlegi vezetői, valamint az angliai 50. számú Kossuth Lajos Cserkészcsapat vezetői és tagjai. A szentbeszédet Marton Zsolt, a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora mondta, aki arra buzdította a híveket, hogy életük házát építsék Krisztusra úgy, ahogyan Szent István király is tette. „Kövessük példáját a felebaráti szeretetben, és ragaszkodjunk a keresztény tanításhoz. Szent István király a legnehezebb időkben sem távolodott el Istentől, és országát, koronáját, a magyar népet Szűz Máriának ajánlotta fel” – fogalmazott Marton Zsolt.
A szentmise után átadták a Szent István-díjat, amelyet idén Hadik András és Suhajda Edit vehetett át. Az ünnepség a Szent István Házban folytatódott közös ebéddel és baráti beszélgetéssel.

Forrás és fotó: Csicsó János londoni magyar lelkész

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .