Szent Gellért püspökre emlékeztek Komlón

Fotó: Loósz Róbert

 

Szent Gellértet választotta védőszentjéül a komlói ének-zenei katolikus általános iskola és óvoda, ezért a szent emléknapjához kapcsolódóan – amelyet szeptember 24-én ünnepel az Egyház – az iskola közelében álló templomban szentmisét mutatott be Udvardy György pécsi megyéspüspök.
Az evangéliumi szakasz a pogány százados hitének bizonyságáról szólt. Homíliájában Udvardy György hangsúlyozta: „Óriási dolog a bizalom. Akiben bízunk, annak a tanítását elfogadjuk. Ilyen bizalmasa a szülő a gyermeknek, a pedagógus a szülőknek és a diákoknak. A közösség tagjai is kölcsönösen megbíznak egymásban. A tanév kezdetén szítsuk fel magunkban ezt a bizalmat! És kérjük szentjeink közbenjárását, hogy Jézusban bizakodjunk” – bátorította az egybegyűlteket a főpásztor.
A Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola Komló legrégebbi iskolája. 2012 óta a Pécsi Egyházmegye a fenntartója. Az idei tanévben megújul az intézmény: az iskola épülete új tornateremmel, több tanteremmel és orvosi szobával bővül, valamint korszerű szemléltető- és a tanulást segítő eszközöket is vásárolnak.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .