Szent Család háza Pilismaróton

A kilencvenes évek elején Beer Miklós volt plébános, jelenlegi váci püspök visszakérte az elvett épületet. Az érte kapott kárpótlásból, valamint az érsekség támogatásából épülhetett meg az új közösségi ház.

Az építkezés tavaly ősszel kezdődött Pokriva László plébános vezetésével – a helyi vállalkozók tevékeny közreműködésével. Az új közösségi ház elsősorban a családok, közösségek életét szeretné szolgálni, ugyanakkor az emeleti rész kulcsosházként is működik, ahová kirándulni vágyó fiatalokat várnak. December hónapban már elkezdődött az épület használatbavétele: adventi koszorúkötés, karácsonyi ajándékkészítés, kézműves vásár, valamint a hétköznap kora reggeli roráték után zsíros kenyér és tea várta itt a híveket. A Szent Család életének alapja a csend és az imádság volt – mondta Erdő Péter bíboros, amikor megáldotta a házat. A pilismarótiak azt remélik, hogy ebben a rohanó világban ez az épület valóban a csend és az imádság házaként szolgálhatja az itt lakók és a vendégek életét.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .