Könyvespolc: Gyermekáldásra várva

Szégyenérzet, csalódottság, keserűség van a némaság mögött. Mit is mondhatnának a gyermekes házaspárok a gyermekteleneknek? Hogyan lehet hitelesen megszólalni ilyen helyzetben?
Ezt a kétoldali némaságot töri meg a Tima Renáta szerkesztette katartikus hatású, megrázó és hiánypótló kötet, amely gyermektelenségről, hitről és örökbefogadásról oszt meg valós élettapasztalatokat az olvasóval. A letehetetlen könyv fejezeteit olvasva a gyermeknélküliség terhét cipelő házaspár megérezheti, hogy nincs egyedül. A beszélgetések talán segítenek hordozni a terhet a házaspárnak – és hordozni a házaspárt a közösségnek.  A kötet két részből áll. A beszélgetések első csoportjában olyan szakemberek szólalnak meg – lelki vezetők, pszichológusok -, akik a maguk területén sokat tapasztaltak a párok nehézségeiről. A kötet második részében házaspárok mesélik el a történeteiket: hogyan néztek szembe a gyereknélküliséggel, hogyan keresték a lehetőségeiket, és hogyan érkeztek meg a számukra megnyugtató megoldáshoz.
A gyermektelen házaspárok jól ismerik a hónapról hónapra megújuló csalódást, a kétségbeesést, a hiábavaló és reménytelen várakozást egy magyarázatok nélküli állapotban. A hasonló helyzetben élők példáinak megismerése gyógyító hatású lehet. Gyógyító, sebkötöző, enyhülést adó és továbblépést kínáló kötet Tima Renáta munkája. Hátha ezek a beszélgetések másokat is beszélgetésre indítanak majd.

(Tima Renáta: Gyermekáldásra várva, Kairosz Kiadó, 2008.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .