Sértetlen maradt az ecuadori Szűz Mária-szobor

Az aranypalástot és apró koronát viselő, mindössze kilencvenegy centiméter magas szobor mindig is különleges szerepet játszott Montecristi történetében, amióta a XVI. században Spanyolországból az Atlanti-óceán partjához közeli ecuadori városba érkezett.
Túlélte a kalózok bombázását, majd generációkkal később körülötte gyülekeztek a katolikusok, amikor a szekuláris kormány elüldözte a papokat. Számos csoda kötődik hozzá. Minden novemberben hívők tízezrei zarándokolnak el hozzá Ecuador összes vidékéről, hogy részt vegyenek a tiszteletére rendezett kilencnapos ünnepségsorozaton.
„Ő az édesanyánk, aki oltalmazott minket a földrengés alatt” – mondta Ángel Toaquiza plébános. Montecristi lakói a Monserrate-i Szűzanya gondoskodásának tekintik, hogy a templom tornya nem a környező lakóházakra dőlt: „Hisszük, hogy Mária oltalmazott meg minket. Föláldozta a saját otthonát, hogy a mieinket megoltalmazza” – vélik.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .