Segítség az iskolakezdéshez

A tanév kezdete anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak, ezért ismét akciót indít a Katolikus Karitász. A szervezet ötezer gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni még több diák tanévkezdéséhez.A segélyszervezet több programot is indított a gyermekekért a „Legyen öröm az iskolakezdés” akció keretében. Húszmillió forint értékben négyezer gyermeket támogat utalványokkal, egyenként ötezer forint értékben.
A karitász egyházmegyei központjai emellett több mint tízmillió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket és egyéb taneszközöket tartalmazó csomagok formájában.
A következő napokban számos helyszínen kezdik meg a támogatások és a tanszerek átadását. Ezekről az eseményekről a későbbiekben további tájékoztatást ad a segélyszervezet.
A Katolikus Karitász a külhoni magyarlakta területeken is segítséget nyújt a diákoknak: iskolatáskákat, tanszereket visz több településre is.
Ötezer gyermek évkezdését már biztosan támogatni tudja a segélyszervezet, de szeretnék, ha idén hatezer gyermeknek jutna tanszertámogatás. Ehhez várják a felajánlásokat az 1356-os adományvonalon. Mivel sok iskolában csak a tanévkezdés utáni első hetekben derül ki, hogy milyen felszerelésük hiányzik a diákoknak, az 1356-os adományvonalra szeptember 30-ig érkező hívások bevételét az iskolás gyermekek támogatására fordítják. Egy hívás 500 forintnyi segítséget jelent. A program banki átutalással (Raiffeisen Bank, 12011148–00124534–00100008) vagy online adományozással (www.karitasz.hu) is támogatható.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .