A madeirai baleset után

Fotó: News.va

 

Egy kétszáz éves tölgyfa zuhant Funchalban a tömegre, amely Szűz Mária mennybevétele ünnepén a körmenetre gyűlt össze.
A helyi püspök, António Carrilho megdöbbenésének adott hangot, szolidaritását és lelki közelségét fejezte ki mindazoknak, akiket közvetve vagy közvetlenül érintett a tragikus esemény, amely mindenki szívét mélyen megérinti. Az egyházmegye egész közösségét imára hívta az áldozatokért, a sérültelért és családjaikért, továbbá mindazokért, akik részt vettek a mentési munkálatokban a baleset helyszínén.
A fatimai Mária-kegyhelyen is imára gyűltek össze. Augusztus 16-án minden szentmisét a madeirai áldozatokért mutattak be azon a helyen, ahol 1917-ben megjelent Szűz Mária a három kis pásztorgyermeknek. „Nem maradhatunk közönyösek a történtek láttán” – hangsúlyozta Carlos Cabecinhas, a kegyhely vezetője. Arra buzdította a híveket, imádkozzanak az Úrhoz, hogy fogadja be az áldozatokat országába, és az elhunytak családtagjai találjanak vigaszt a fájdalom idején.
Augusztus 15-én az ünnepségek nagyon élettel teliek Madeirán. Mária mennybevéte­lének ünnepe már augusztus 14-én este megkezdődik, és következő nap az ünnepi körmenetben csúcsosodik ki, amelyet a Hegyi Madonna tiszteletére tartanak. Az évszázados fát már korábban biztosították, vastag, erős kötéllel rögzítették, azonban déltájban, a körmenet előkészületei alatt ennek ellenére a tömegre zuhant. A balesetet követően Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett a régióban, Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő pedig szolidaritási látogatást tett az áldozatok családjainál.

Forrás: Vatikáni Rádió

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .