Röviden

II. János Pál szentté avatásához kapcsolódva ünnepséget tartanak a Lisieuxi-i Szent Teréz- templomban. Április 24-én, a húsvétot követő csütörtökön a lengyel–magyar barátság kifejezéseként Bosák Nándor debrecen–nyíregyházi megyés püspök mutat be szentmisét 18 órakor. Április 26-án, szombaton, a szentté avatás előestéjén szintén 18 órakor lesz ünnepi szentmise. Azt követően a templom énekkara ad koncertet, majd szentségimádást és virrasztást tartanak.

Szalontai Anikó

Bíborosi áldást kap a Tisztulás Útja

 

A Böjte Csaba ferences szerzetes, a pálos és a ferences rend, valamint világiak által tavaly alapított nagyvárosi zarándokutat, a Tisztulás Útját lapzártánk után, április 10-én áldotta meg Erdő Péter bíboros. Ezt követően Csaba testvérrel, valamint több más ferences, pálos, illetve jezsuita atyával közösen elindul a zarándoklat.


A Tisztulás Útja zarándokút a pálos Sziklatemplomtól indul, a Gellért-hegyen és az Erzsébet hídon halad át, és a belvárosi ferences templomban végződik. A zarándokút állomásai Isten embernek adott parancsait dolgozzák fel. „A lelki tisztulás útjára lépő ember ősidőktől fogva Isten törvényeire figyel, azok fényében újítja meg életét. Az erkölcsi életünket szabályozó parancsok világosak, egyértelműek, és hosszú évezredek tapasztalata alapján váltak az emberiség közkincsévé, ezért merem én is a bűnbánat útján – mint jelzőoszlopokat – magunk elé állítani azokat” – mondta el a Tisztulás Útjáról Böjte Csaba.

MKPK

Lelkiségtörténeti konferencia

 

Az MTA–PPKE Barokk Irodalom és Lelkiség Kutatócsoport szervezésében rendezik meg a VII. Lelkiségtörténeti Konferenciát, A nők és a régi magyarországi vallásosság címmel. A konferencia időpontja: április 24–26. Helye: Sophianum, Budapest VIII., Mikszáth Kálmán tér 1., John Lukacs Terem.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .