Röviden

A házasság intézményét népszerűsítő programsorozatot a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Bibliai Házassággondozó Szolgálat szervezi keresztény felekezetek családszervezetei, köztük a Magyar Katolikus Családegyesület segítségével. További tudnivalók: www.hazassaghete.hu

Emlékmise a doni hősök tiszteletére.
A KALOT a hagyományokhoz híven idén is megemlékezett azokról a magyar hősi halottakról, akik a szovjet hadsereg 1943. januári offenzívája idején vesztették életüket. A kispesti Jézus Szíve-templomban január 29-én megtartott szentmisén tisztelettel gondoltak a 2. magyar hadsereg katonái közé besorozott KALOT-legényekre is, akik a magyar hadvezetőség által is reménytelennek ítélt helyzetben védték állásaikat a Don-kanyarban. Ott, ahol a túlerővel szemben kiadott parancs így szólt: „Csak meghalni lehet, de hátramenet nincs!” A 7. és a 4. hadtest katonái az „utolsó emberig” kitartottak, a hiányosan felszerelt hadsereg elvesztette emberállományának 70–80 százalékát. Az emlékező szentmisét Szabó János plébános mutatta be, beszédet mondott Belme László atya, az Országos KALOT Mozgalom elnöke, aki kifejezte reményét, hogy a tenni akaró, jó szándékú, krisztusi lelkületű emberek áldozata a haza javára válik.
(Cser)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .