Don Boscót ünnepelték

Don Bosco az ismert szentek közé tartozik, élete, főleg gyermekkori történetei közismertek, nevelési módszere pedagógiai körökben elismert. A szalézi család az elkövetkező három évben szeretné az eddigieknél is alaposabban megismerni az alapító életét, pedagógiáját, lelkiségét, hogy 2015-re megújuljon az élete, a hite. Ez az év pedig különösen fontos, mivel a 2013-as jubileumot is elő kell készíteniük.

A szentmise után a szombathelyi szaléziak jó házigazdaként színvonalas műsorral szórakoztatták a mintegy háromszáz vendéget, akik az ország különböző vidékeinek szalézi házaiból érkeztek. A műsor fénypontja a hagyományos szalézi színjátszást idéző, a szombathelyi szalézi múltról szóló színdarab volt, amelyben a helyi fiatalok mellett az igazgató, Csány Péter atya is szerepet vállalt.
Az ünnep díszvendége Stanislav Hočevar belgrádi metropolita érsek volt, aki maga is szalézi szerzetes, és korábban a szlovén tartomány főnöke volt. A jószomszédi kapcsolatokat ápolva Rudolf Osanger osztrák tartományfőnök is részt vett az ünnepségen, és nagy elismeréssel szólt magyar rendtársai munkájáról. Véleménye szerint a magyar szaléziak, bár kevesen vannak, rendkívül jó munkát végeznek. – A fiataloknak és különösen a magyaroknak szükségük van a szaléziakra, hiszen nagyon kevés olyan ember van, aki számukra is hitelesen tudja tolmácsolni a vallás megélésének lehetőségét a hétköznapi életben. Don Bosco fiai különösen alkalmasak arra a feladatra, hogy megtanítsák a fiatalokat hinni – hangsúlyozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..