Röviden

Katonák és lelkészek baráti köre
Bíró László tábori püspök találkozóra hívta a tábori lelkészeket és azokat a katonákat, akik a jövőben a tábori lelkészek segítségére szeretnének lenni az evangelizáció különböző területein. A találkozót október elsején tartották Budapesten, a Katonai Ordinariátus Szabadság téri székházában. Az előadásokkal, személyes tapasztalatokkal és tanúságtételekkel, értékes hozzászólásokkal és javaslatokkal gazdagított program után a résztvevők megalakították a Katolikus Tábori Püspökség Baráti Körét.
MK
Németh László állami kitüntetése
Győriványi Gábor, Magyarország szentszéki nagykövete október 5-én átnyújtotta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Németh László pápai prelátusnak a „Magyarország és a szentszék közötti kapcsolatok fejlesztése és ápolása érdekében végzett tevékenysége, az olaszországi magyar híveket összetartó, identitásukat megőrző és erősítő lelkipásztori munkája elismeréseként”.
VR
Megszépült Somogyvámos temploma
Október 8-án Nagy Vendel püspöki helynök áldotta meg a megújult somogyvámosi Szent Imre-templomot. Az 1933-ban átadott épületben az elmúlt évtizedekben történtek kisebb felújítások, ám tavaly a viharos szél megbontotta a toronysisakot. A munkálatok kezdetén derült ki, hogy az egész sisak cseréje szükségessé vált, mert elkorhadt a faszerkezete. Kívülről az egész templom új színt kapott. A felújítás teljes összege mintegy húszmillió forint volt, melynek legnagyobb részét a kaposvári püspökség biztosította, de a költségekhez a somogyvámosi önkormányzat és a hívek adománya is hozzájárult. Ungvárszki Imre plébános elmondta, hogy a munkák még nem értek véget, hiszen szükség van a harangok elkorhadt tartószerkezetének cseréjére és az elektromos hálózat teljes felújítására is.
MK

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .