Rászoruló embertársainkért a nagyböjtben is

Országszerte számos helyszínen igyekeznek munkatársaink és önkénteseink segítséget nyújtani a hideg okozta nehézségek leküzdésében. A szeretetszolgálat a téli időszakban három hónap alatt huszonötezer adag meleg ételt biztosított a rászorulóknak, és teával, szendvicsekkel, élelmiszercsomagokkal, meleg ruhával is igyekezett segíteni a nehéz körülmények között élőket.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is országos tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 8-tól 15-ig. Az adományokat a karitász továbbítja majd a rászorulóknak. „A korábbi években meghirdetett gyűjtéseink eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük, és legalább egy kilogrammnyi adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve” – olvasható a püspöki konferencia tartósélelmiszer-gyűjtésre hívó körlevelében.

MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .