Programpont

Dosztojevszkij Karamazov testvérek című regényét Richard Crane színpadi adaptációjában tűzte műsorára a kecskeméti Katona József Színház. Szereplők: Csémy Balázs, Fazakas Géza, Orth Péter, Szikszai Rémusz rendező: Béres Attila. Előadások: január 29., február 1., 4., 7., 21., 22., 28., 29. (19 óra).

John Lennon Szegeden – Egy német magángyűjtő kollekciójából Szegeden láthatja először a magyar közönség John Lennon rajzait, karikatúráit. A XX. század egyik legnagyobb hatású muzsikusa néhány évig a liverpooli képzőművészeti akadémiára járt. Az érdeklődők május 6-ig Lennon nyolcvan művét tekinthetik meg a REÖK-ben.

Bad Boys (Rosszfiúk) címmel Bryn Terfel ad koncertet február 4-én, 19.30 órától a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A világhírű walesi basszbariton első magyarországi fellépésére a 2009-ben megjelent lemezének anyagából válogat. Áriák hangzanak el Mozart, Weber, Donizetti, Gounod, Verdi, Boito, Puccini, Weill és Gershwin operáiból. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát és a Magyar Állami Operaház Énekkarát Gareth Jones vezényli.

A Faludi Akadémia 6.45 filmklubjában február 1-jén Wim Wenders Lisszaboni történet című, 1994-ben készült filmjét vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínház Fábri Termében. Jegyek a helyszínen, kezdés előtt válthatók.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .