Premontrei apát vasmiséje 

 

A nyugalmazott apát pappá szentelésének 65. évfordulója alkalmából hálát adott az elmúlt évek kegyelmeiért, és kérte jelen lévő rendtársait, valamint a híveket, hogy imádkozzanak földi életünk céljának eléréséért.
Horváth Lóránt Ödön az érettségi után, 1948 nyarán kezdte meg premontrei rendi életét, majd a szerzetesi közösség 1950-es feloszlatása után a szombathelyi szemináriumba került. 1952. június 12-én szentelte pappá Kovács Sándor püspök. A rend negyvenévi kényszerszünet után indulhatott újra Magyarországon. Az újjászervezés feladatát Horváth Ödön vette a vállára. Vasmiséje prédikációjában Szent Norbertről beszélt, aki meghallotta és követte Isten szavát. Az út pedig, amely elvezet az Atyához, Krisztus, aki jelen van az Oltáriszentségben, amely a keresztények legfőbb erőforrása. Ezen az úton járva tökéletesedhetünk a szeretetben – fogalmazott a jubiláns.
Hűségesnek lenni és kitartani minden időben – ez a hozzáállás meghozza a várva várt gyümölcsöt, az üdvösséget az égi hazában. Ezért a szentek az Egyház egének ragyogó csillagai. „A legragyogóbb csillag számunkra Szent Norbert, aki a premontrei rendet alapította” – hangsúlyozta a nyugalmazott apát. A szentmise végén a jelenlévők vasmisés áldásban részesülhettek.

Forrás és fotó: Csornai Premontrei Apátság

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .