Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny Új tudományágak az idei megmérettetésen

Ebben a tanévben két új tudományággal kiegészítve hirdették meg a versenyt, így az angol, a magyar irodalom, a matematika és a történelem mellett filozófiából és művészettörténetből is pályázhattak a 11–12. évfolyamos középiskolások. Az egyre népszerűbb megmérettetésre idén négyszáztizenöt diák jelentkezett.
A két írásbeli fordulót követően a piliscsabai campuson hatvan versenyző mérte össze a tudását. A verseny magas színvonalú volt, a győztesek kiválasztása komoly kihívást jelentett a zsűri számára.
A versenyzők munkáját kiemelt díjakkal jutalmazták: szakonként az első helyezettek 150 000 forint, a második helyezettek 100 000 forint, a harmadik helyezettek 75 000 forint, a különdíjasok 50 000 forint pénzjutalomban részesülnek. A dobogós helyezést elért diákok tanárai szintén értékes jutalmat vehetnek át.
A díjazottak és felkészítő tanáraik nevei a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának honlapján olvashatók.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .