Pártok a születendő gyerekekért

 

Ezért vállaljuk, hogy kormányon és ellenzéki szerepben is támogatjuk a népesség növelését célzó javaslatokat (…) a gyermekvállalást ösztönző adórendszert, a fiatalok lakhatási problémáinak megoldását.” Az aláírók elismerik, hogy alapvető cél a kisgyermekes szülőket, elsősorban „az édesanyákat érintő negatív diszkrimináció felszámolása, a munkahelyek megteremtése a fiatal szülők számára, a gyerekvállalást támogató gazdasági és társadalmi környezet létrehozása”.

Székely András, a mozgalom vezetője ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a kutatások szerint a magyar fiatalok jóval több gyermeket szeretnének, mint amennyi megszületik. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapvetően azért jött létre, hogy tevékenységének köszönhetően a gyermekvállalás a társadalmi közbeszédben kifejezetten a pozitív tartalmú gondolatokhoz kötődjön, és így elősegítse a kívánt, tervezett gyermekek megszületését.

MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .