Megújult a kecskeméti Rév

 

Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek hívta fel a figyelmet erre január 11-én, amikor megáldotta a kecskeméti Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat új épületét. A helyi önkormányzat jóvoltából az eddigi kétszázhetven helyett mostantól háromszázhetven négyzetméteren dolgozhatnak a segítők.


 

A Katolikus Karitász szenvedélybetegsegítő szakmai munkacsoportjához hazánkban jelenleg nyolc Rév-szolgálat tartozik. Ezek egyike a 2000-ben alakult kecskeméti intézmény, melynek tevékenysége a környező tizenhét településre is kiterjed. Tizenöt főállású munkatárs dolgozik itt. Többségük felsőfokú végzettségű szociális szakember, de van közöttük orvos, klinikai szakpszichológus és teológus is. A Rév együttműködik a helyi szociális és egészségügyi intézményekkel, az országos hálózat pedig a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálattal áll rendszeres kapcsolatban.

A segítséget kérők elsősorban alkohol, kábítószer vagy játékszenvedély okozta problémák miatt keresik fel a Révet, amelynek fenntartója a Főplébániai Karitász Alapítvány.

Az új épület megáldásakor az érsek kifejezte a szenvedélybetegeket gondozó szakemberek iránti nagyrabecsülését. Hangsúlyozta, hogy rendkívül értékes és fontos munkát végeznek, mi több: tevékenységükön keresztül magának Jézusnak, a Szabadítónak lesznek munkatársai.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .