Párbeszéd az iszlámmal

A bíboros Kairóban Mohammed S. Tantavival, az egyetem nagysejkjével is találkozott. Tantavi a szunnita iszlám legnagyobb teológiai tekintélye. Tauran bíboros szerint a vezetése alatt álló tanács a keresztények és muzulmánok közötti gyűlölet és félelem feloldásán fáradozik. Fiatal muzulmánok és keresztények ma már egyaránt nagy számban egy globális kultúrában élnek, mely ellenkezik Istenbe vetett hitünkkel. Ebben a vonatkozásban nagy felelősség terheli a jövendőbeli imámokat. Kairóban a keresztény és muzulmán résztvevők egyaránt elítélték a Mohamed-karikatúrák újbóli megjelenését. A véleményszabadság sohasem lehet a vallási érzelmek megsértése.
Walter Kasper bíboros a keresztény-iszlám párbeszéd esélyeit szkeptikusan ítéli meg. Februárban Mainzban beszélt arról, hogy a muzulmánok Koránból eredő emberképe, valamint az a tény okozza a legnagyobb nehézséget, hogy nem tudnak különbséget tenni vallás és politika között. (KNA/KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .