Párbeszéd a megújulásért

 

Négy évvel ezelőtt a három nővér így fogalmazta meg jövőképét: „Az a reményünk, hogy mi, Boldogasszony-iskolanővérek négy év múlva megerősödött, éltető tartomány leszünk, amely betölti küldetését, és ehhez új hivatásokat is befogad.” E cél elérésének érdekében a rendtartomány valamennyi nővérét bevonták egy közös erőforrás-tervező folyamatba, amelynek során felülvizsgálták szolgálati területeiket, és döntéseket hoztak azokkal kapcsolatosan. A párbeszéd során négy prioritást fogalmaztak meg. Ezek közül az első az apostoli szerzetesi identitás elmélyítése, a második a közösségi élet élővé és éltetővé formálása. A harmadik a nevelői szolgálatban részt vevő világi munkatársak képzése, az iskolanővéri karizma megosztása, a negyedik pedig az új hivatásokra való nyitottság, a láthatóbbá és megszólíthatóbbá válás volt.
E prioritások jegyében sok minden történt az elmúlt négy év alatt. Áldást jelentett, hogy épp erre az időszakra esett a szerzetesek éve, amely számos kegyelemmel, új hivatással is megajándékozta a közösséget. A megkezdett folyamatok folytatására, további mélyítésére kapott most meghívást a jelenlegi tartományi tanács. Az iskolanővérek fontosnak tartják Isten akaratának imádsággal, közös párbeszéddel való keresését. Ezért az újraválasztott tanács feladata, hogy újra és újra megnyissa a rendtársakkal való dialógust, és közösen találják meg, hogy az iskolanővérek miként válaszolhatnak a nevelés eszközeivel a mai idők kihívásaira.
A választókáptalan is a közösségi párbeszéd, az imádság jegyében zajlott. A folyamatot a nemzetközi kongregáció általános főnöknője, Mary Maher és helyettese, Maureen McGoey nővér vezette. Az újonnan választott tanács hivatali ideje 2017. július 1-jén ünnepélyes beiktatással kezdődik.
A Boldogasszony-iskolanővérek hálásan köszönik, hogy sokan imádkoztak értük ezekben a napokban. A támogatásnak ezt a formáját továbbra is örömmel fogadják.

Forrás és fotó: Boldogasszony Iskolanővérek

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .