Pappá szentelték a Manchester United focistáját

Philip Mulryne 2012-ben lépett be a domonkos noviciátusba az írországi Corkban, és tavaly októberben szentelték diakónussá. A Belfastban született Mulryne sportpályafutása során huszonhét olyan nemzetközi mérkőzésen játszott, melyeket csapata nyert meg. 1997-ben mutatkozott be a Manchester Unitedban. Mivel az első osztályú angol labda­rúgócsapatnál nem sikerült hosszú karriert befutnia, a Norwich City klubjába szerződött, ahonnan végül sérülés miatt távozott.
Ezt követően rövidebb ideig a Cardiff City, majd a Leyton Orient csapatában játszott. 2009-ben hivatalosan visszavonult a labdarúgástól, és megkezdte a papságra való felkészülést.
Filozófiai tanulmányait a belfasti Queen’s Egyetemen és a birminghami nemzetközi katolikus főiskolán, a Maryvale Intézetben végezte, ezt követően pedig a Pápai Ír Kollégium diákjaként egy évig teológiát tanult Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen.

Forrás és fotó: BBC; Irish Province of the Dominican Order
Fordította: Szalontai Anikó

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .