Pappá szentelték Balla János piaristát

A szentmise elején Szilvásy László tartományfőnök a piarista nagycsalád tagjaként, régi, visszatérő vendégként köszöntötte a bíborost, aki öregdiákként és piarista konfrá­ter­ként is kötődik a rendhez.
A szertartás során Labancz Zsolt tartományi asszisztens felolvasta Pedro Aguado generális Balla Jánosnak címzett személyes üzenetét, melyet az alábbiakban közlünk.
„Kedves és Szeretett János!
Mexikóból írok neked, ahol éppen a tartományi káptalan munkáját segítem.
Innen, e távoli földről akarok csatlakozni hozzád a papszentelésed miatti örömödben és Istennek szóló hálaadásodban. Azt kívánom, éld szolgálatodat odaadással, alázattal, nagylelkűséggel, Kalazancius szellemében. Piarista papságunkat nagy intenzitással éljük meg a diákok, a fiatalok között, a lelkipásztorkodásban és az életben, amely ott növekszik valamennyi iskolánkban. Azt kérem Istentől, hogy legyél jó hír a fiatalok számára, akiket utad során Isten hozzád küld.
Sok örömet és áldást kívánok!
Nagy ölelést küldök neked, és kérem papi áldásodat.
P. Pedro Aguado”

*

Balla János 1992. január 3-án született Szolnokon. A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett. 2011. augusztus 23-án lépett a rendbe. 2011 és 2015 között a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán teológiát tanult, majd a 2015/2016-os akadémiai évtől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatója lett, angol–történelem szakon. 2018. augusztus 18-án tett örökfogadalmat, 2018. október 6-án Várszegi Asztrik püspök szentelte diakónussá a budapesti Piarista kápolnában.

Forrás és fotó: Szathmáry Melinda / Piarista.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .