Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.
A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá egy húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.
A harmadik díj: egy húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki. A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil című ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A XVII. forduló kérdései

1. Pál két munkatársa Efezusba érkezett, ahol már egy művelt zsidó filozófus is hirdette az evangéliumot. Valószínűleg egy híres korabeli zsidó bölcselő volt a mestere.
Mi volt Apolló zsidó mesterének a neve?
2. Mivel Pálnak el kellett hagynia a zsinagógát, a napnak egy meghatározott idejében egy bérelt teremben hirdette az evangéliumot.
Kinek az iskolájában tanított Pál Efezusban, és a napnak melyik időszakában?
3. Pál eredményesen hirdette az evangéliumot. Kiűzte a gonosz lelkeket. Zsidó ördögűzők sikertelenül próbálták ezt követni.
Mi a zsidó ördögűzők apjának neve?
A XVII. forduló válaszait május 22-éig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.
Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .