Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá egy húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj: egy húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki.
A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil elnevezésű ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A IX. forduló kérdései:

1) Szent Pál második apostoli útján Efezus vidékére szeretett volna menni, de a Lélek megakadályozta ebben. A Lélek Bithyniába sem engedte el. A több kisebb település után Troászba érkezett. Mi emlékeztet Troászban Szent Pál látogatására?

2) Troász és Görögország között félúton van Szamotrákia, a hegyes sziget, Pálék könnyen meg tudták hajóval közelíteni. A szigeten híres eleuziszi szentély volt. A szentély előcsarnokának romjai ma is láthatók, és a híres szobor helye is. Mi a szobor neve és hol található ma?

3) Szent Pál és társai hol léptek először Európa földjére? Mi és hol jelzi a helyet, ahol a hagyomány szerint az apostol partra szállt?

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .