Pakisztán

A vasárnapi szentmise után mintegy hatszáz hívő tartott kifelé a templomból, amikor két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát közöttük. Mintegy százharminc ember sebesült meg. A rendőrség úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok között legalább hét gyermek is van. A robbanás következtében a templommal szomszédos épületek is megrongálódtak.


A támadást a szélsőségesen radikális tálib terrorcsoport vállalta magára, bosszúból az Egyesült Államok afganisztáni tálibellenes hadműveleteiért. Pesavár az afgán határ közelében fekszik. A vidék a tálibok és az al-Kaidához tartozó más csoportok búvóhelye. A merénylet után a város keresztény tüntetői utcákat torlaszoltak el.

A pakisztáni katolikus püspöki konferencia szégyenletes tettként ítélte el a merényletet. Agyász és a tiltakozás jeléül a pakisztáni keresztény iskolák szeptember 25-ig zárva tartottak. A püspökök békére szólították fel a keresztényeket, és arra kérték őket, hogy tartózkodjanak az erőszaktól. Pakisztán száznyolcvanötmillió lakosának kilencvenhat százaléka muzulmán. Kereszténynek mintegy hárommillió ember vallja magát az országban. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .