Pakisztán

A vasárnapi szentmise után mintegy hatszáz hívő tartott kifelé a templomból, amikor két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát közöttük. Mintegy százharminc ember sebesült meg. A rendőrség úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok között legalább hét gyermek is van. A robbanás következtében a templommal szomszédos épületek is megrongálódtak.


A támadást a szélsőségesen radikális tálib terrorcsoport vállalta magára, bosszúból az Egyesült Államok afganisztáni tálibellenes hadműveleteiért. Pesavár az afgán határ közelében fekszik. A vidék a tálibok és az al-Kaidához tartozó más csoportok búvóhelye. A merénylet után a város keresztény tüntetői utcákat torlaszoltak el.

A pakisztáni katolikus püspöki konferencia szégyenletes tettként ítélte el a merényletet. Agyász és a tiltakozás jeléül a pakisztáni keresztény iskolák szeptember 25-ig zárva tartottak. A püspökök békére szólították fel a keresztényeket, és arra kérték őket, hogy tartózkodjanak az erőszaktól. Pakisztán száznyolcvanötmillió lakosának kilencvenhat százaléka muzulmán. Kereszténynek mintegy hárommillió ember vallja magát az országban. (KAP)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..