Szíria

Az imafelhívás fordulatot hozott

Mario Zenari érsek, damaszkuszi apostoli nuncius meggyőződése szerint a Ferenc pápa felhívása nyomán kibontakozott ima- és böjtmozgalom fordulópontot hozott Szíria számára. „Két csoda” történt azóta – fogalmazott az érsek – : a nyugati katonai beavatkozás elhalasztása, valamint a szír kormány bejelentése a kémiai fegyverek megsemmisítéséről. Az események alakulásában döntő szerepe volt Ferenc pápa közbenjárásának és annak a ténynek, hogy a gáztámadás ártatlan áldozatokat követelt. (KAP)


Tengeren is menekülnek

Az ENSZ menekültügyi szervezetének jelentése szerint augusztus óta negyven nap alatt háromezer-háromszáz szír érte el csónakon Szicíliát és más dél-olasz partokat. Közülük kétszázharminc gyerek szülei nélkül hagyta el otthonát. Idén már több mint négyezer-hatszáz szír menekült kelt át a tengeren Dél- Olaszországba. A csónakok nagyrészt Egyiptomból indultak. (KAP)

Olasz újságíró szabadulása

Szíriában a „gonoszság teljessége” uralkodik – fogalmazott Domenico Quirico olasz újságíró, aki százötvenkét nap után szabadult a szír felkelők fogságából, és térhetett haza Olaszországba. „Isten sohasem hagyott el” – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak a torinói La Stampa című napilap munkatársa, aki azt is elmondta: még sohasem tapasztalt olyan mértékű közömbösséget mások szenvedése iránt, mint most Szíriában. A nemrég szabadon engedett újságíró igyekszik megbocsátani fogvatartóinak. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .