Találkozás Rómában élő magyarokkal

Németh László a házat üzemeltető Szent István Alapítvány elnökeként az 1967-ben felépült zarándokház történetéről beszélt köszöntőjében. Szólt a nyugati emigrációban élő magyarok egykori összefogásáról, melynek köszönhetően a ház a szülőhazától elszakított emberek legjelentősebb központjává válhatott. Áder Jánosnak és feleségének megmutatta azt az emlékkönyvet is (képünkön), amelybe 1971-es látogatása során Mindszenty József bíboros azt írta: régi álmának megvalósulása boldogsággal tölti el. A házat megtekintő köztársasági elnök megnézte a közelmúltban kapott Boldog Padre Pio-ereklyét is. Annak idején Pio atya küldte a ház felépítéséhez az első pénzadományt.

A látogatásra összegyűlt magyarok a zarándokház kápolnájában együtt imádkoztak Ferenc pápáért és magyar hazánkért, majd lehetőség nyílt a köztársasági elnökkel való közvetlen beszélgetésre is.

Fotó: Bókay László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..