Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában

„A Katolikus Karitász hálózatának infrastrukturális fejlesztése a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása érdekében” elnevezésű projekt keretében négy helyszínen két épület felújítása és a szolgáltatások bővítése valósulhat meg. Két új logisztikai és koordinációs központ épül, továbbá fejlesztési, katasztrófavédelmi és szociális célú eszközök, járművek beszerzésére is lehetőség nyílik.
A tervezett új épületek Felsőzsolcán a keleti, Székesfehérváron a nyugati országrész logisztikai és koordinációs központjai lesznek, amelyek a helyi és a környékbeli szociális feladatellátás, valamint az önkéntesek bázisaként szolgálnak majd. Az új központok a katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, a gyorssegélyezéshez és az újjáépítéshez szükséges tevékenységek ellátására is képesek lesznek, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd.
Pécs városában a Katolikus Karitász regionális feladatellátását segítő koordinációs, képzési és önkéntesközpontot, Devecserben pedig komplex szociális és felzárkóztató szolgáltatást nyújtó Karitász Családi Központot alakítanak ki a meglévő épületek felújításával és berendezésével.
A projekt megvalósulásával egyszerűbben, gyorsabban és szélesebb körben lesznek elérhetőek a szociális és katasztrófahelyzeti humanitárius szolgáltatások, az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően pedig javul az ellátás színvonala.
Az EFOP 2.2.15-16-2017-00012 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 650 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg 2017. október 1. és 2020. április 30. között.

Forrás és illusztráció: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .