Megújulhat a váci Barátok temploma

Mint elmondta, a váci ferences templom restaurálására ötszázhetvenmillió forint összegű támogatást nyújt a kormány, s emellett az idei évben százharmincnyolcmillió forint támogatást biztosít a környékbeli települések egyházi épületeinek felújítására, illetve felekezeti fenntartásban működő intézmények kiemelt programjaira.
Beer Miklós megyéspüspök hangsúlyozta: Vác egyik legrégebbi szakrális helyszíne újulhat meg az állam támogatásának köszönhetően, hiszen a ferences templom közelében állt a város első székesegyháza.
Tömördi Viktor ferences templomigazgató elmondta: a támogatási összegből a templombelső is megújulhat, a több száz éves művészi fafaragványokkal együtt.
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a templomfelújítással párhuzamosan a fogyatékkal élő fiatalok beiskolázását és későbbi elhelyezkedését segítő oktatási intézmény és munkaerőpiaci módszertani központ létesülhet a szomszédos patinás rendházban.

Szöveg és kép: Ribáry Zoltán

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .