Országos elsők Pannonhalmáról

Rengeteget dolgoztak a fiúk a sikerért, mondja Török tanár úr. Statisztikai adatot említ: a győztes csapatban szereplő öt fiú négy év alatt összesen húsz érmet nyert az országos döntőkön. A mezei futás mellett a négyszer ezerötszáz országos döntőjén ősszel harmadik, az előző tanévben második helyezést értek el, még korábban ugyancsak bronzérmesek lettek. A gödöllői mezei futóversenyen tavaly másodikok, azelőtt elsők lettek a pannonhalmi diákok.


A győztes csapat tagjai: Jére Gergő (ő hat érmet gyűjtött össze négy év alatt), Hakkel Tamás, Kerényi Tamás, Benedek Csaba és Dombi József. Ez utóbbi diák 11-dikes, a többiek idén érettségiznek.

Heti öt edzést tart a fiúknak Török tanár úr, s mint mondja: „Ezek a fiúk már évek óta igen komolyan veszik ezt; nincs atlétikus előéletük, igazi amatőr versenyzők, akik a kisvárkörön, nagyvárkörön, arborkörön (az arbor az arborétumot jelenti), de egészen Nyalkáig nyargalnak az edzéseken. A téli alapozáskor, ha fújt, ha esett, ők futottak. Török tanár úr egykoron atletizált, „ez a nagy szerelmem, magasugró voltam”. Korábban három országos bajnok magasugrócsapatot is kinevelt, „a leginkább rátermett diákokkal adottságaiknak megfelelően foglalkozunk kollégáimmal”.

Éppen a házi helyből távolugrás felmérő versenyére érkezünk. Feszült várakozás, készülődés… s Iváncsics Máté új iskolarekordot, 2 méter 75 centimétert ugrik!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .