Okosrózsafüzér?

Különleges újdonsággal készült az októberi rendkívüli missziós hónapra A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság): október 15-én sajtótájékoztatón mutatták be a Vatikánban azt az okosrózsafüzért, amely az idén januárban megjelent Click To Pray alkalmazás segítségével működtethető.
A Click To Pray (kattints és imádkozz) honlap és alkalmazás indulását a január 20-ai Úrangyala imádság után jelentette be Ferenc pápa és Frédéric Fornos SJ, az Imaapostolság nemzetközi igazgatója. A honlap minden hónapban közli Ferenc pápának az egész Egyház számára megfogalmazott imaszándékait és imakéréseit. Januári megjelenése óta az alkalmazás világszerte hívek ezreit kapcsolja össze a mindennapi imában, amely immár egy modern, mégis hagyományos eszközzel is végezhető: a Click To Pray okosrózsafüzérrel.
A karkötőként viselhető elegáns, interaktív eszköz keresztvetéssel aktiválható, és A Pápa Imavilághálójának hivatalos, ingyenesen letölthető Click To Pray applikációjával működtethető. Az alkalmazás hangos útmutatóval, exkluzív képekkel és további, személyre szabható tartalmakkal kíséri a rózsafüzér imádságot. A tervezők nem feledkeztek el az igényes kivitelezésről sem: tíz achát- és hematitgyöngy fogja közre az eszköz szívét alkotó digitális keresztet, amely az alkalmazáshoz kapcsolódó valamennyi adatot tárolja. Aktiválás után a felhasználó választhat hagyományos, szemlélődő és különféle tematikus rózsafüzér imádságok közül, melyeket évente frissítenek. Imádság közben az eszköz kijelzi, mely titkoknál tart a felhasználó, valamint nyomon követi a korábban elmondott imákat is.
A fejlesztők hangsúlyozták, hogy az eszközt szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni, különösen azon fiatalok számára, akik a digitális világ perifériáin élnek. A Click To Pray okosrózsafüzér hittani ismereteik elmélyítésében is támogathatja őket, hiszen nemcsak az imádságot kíséri, hanem elmélkedéseket is kínál a napi evangéliumhoz. A projektben így egyesülnek az Egyház legszebb lelkiségi hagyományai és a legmodernebb technológiai újdonságok.

Forrás és fotó: Vatican News
Fordította: Benke Zsuzsa

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .