Nyílt napokat hirdet a piaristák növendékháza

A péntek délutántól vasárnap délig tartó programokra azokat az elsősorban 11–12. osztályos fiúkat és érettségizett fiatalokat várják, akik érdeklődnek a piarista hivatás és életforma iránt.
Az esemény nem kizárólag azoknak szól, akik fontolgatják a jelentkezést a jelöltségbe, hanem azoknak is, akik őszintén kíváncsiak a piaristákra és napi tevékenységeikre. Az érdeklődők egy hétvégét tölthetnek el a növendékházban. Bekapcsolódhatnak a rendház közös programjaiba: a zsolozsmázásba, a szentmisébe és az étkezésekbe. A piarista szerzetesek a hivatással kapcsolatos látásmódformáló programokat is szerveznek számukra az alábbi kérdések mentén: Mit nevezünk hivatásnak? Hogyan találjuk meg a hivatásunkat? Mi alapján hozzunk döntést?
A növendékekkel és az elöljárókkal egyaránt lehetőség nyílik személyes beszélgetésekre, és a szabad kérdésfeltevésre is (például: Kinek hogyan alakult a hivatása? Mivel foglalkozik mostanában? Hogyan épül föl a képzés?).
A nyílt napokkal kapcsolatban érdeklődni és a programra jelentkezni Molnár Lehel piarista szerzetesnél lehet, a molnar.lehel@piarista.hu e-mail-címen.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .