Nyárköszöntő

Fotó: Hajnal Pál

 

A hetedik osztályosok ötnapos kiránduláson jártak a Székelyföldön a Határtalanul! program keretében, amelyet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatán elnyert összegből és szülői hozzájárulásból valósítottak meg. A projekt zárásaként egész napos témanapon vett részt az iskola minden tanulója és dolgozója.
Diákjaink megható műsorral emlékeztek Trianon gyászos eseményeire. Ezután a néhány éve felszentelt Szent László-templomban Varga ­Lajos, a Váci egyházmegye segédpüspöke ünnepi szentmisét celebrált iskolánk névadójának ünnepén, a Szent Jobb átvitelének napján. A pünkösd előtti napokban jártunk akkor, így a szertartás után a templom előtti téren látványos pünkösdölőt mutattak be a témanap főszereplői, hetedikes diákjaink. A hagyományőrző műsort a kiváló minősítésekkel rendelkező iskolai kórusunk tette még színesebbé. A kórustagok a Lieto Alapfokú Művészetoktatási Iskola népiének-tanszakának növendékei.
A nap folyamán hagyományos ételeket, bográcsban főtt pásztortarhonyát, parázson sült kürtős kalácsot és lángost készítettünk.
A délután folyamán gyalogosan vonultunk a közeli Tisza-parthoz, ahol ügyességi vetélkedőkön mérkőztek meg felsős diákjaink a pünkösdi király és királylány címért. A kiválasztottakat és a legjobb helyezést elérőket pónifogat vitte vissza a Szent László-templom elé. Nagyon hangulatos és mind­annyiunk számára emlékezetes rendezvényünk legfőbb célja a nemzeti és keresztény hagyományok őrzése és továbbadása mellett a közösség megtartó erejének növelése volt.

Hajnalné Terjéki Dorottya

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .