A pápa fogadta Angela Merkel német kancellárt

Fotó: News.va

 

 

A találkozóról kiadott hivatalos közlemény szerint a szívélyes légkörű, negyven percen át tartó megbeszélésen a felek megállapították, hogy jók a Szentszék és Német­ország között fennálló kapcsolatok. Kitértek olyan, közös érdeklődésre számot tartó kérdésre, mint a G20-ak következő, hamburgi találkozója. Hangsúlyozták, hogy a nemzetközi közösségnek különleges figyelmet kell fordítania a szegénység és az éhség leküzdésére, a globális fenyegetést jelentő terrorizmusra és a klímaváltozásra. A találkozó során megemlékeztek a pénteken elhunyt Helmuth Kohl egykori német kancellárról, aki fáradhatatlanul dolgozott Német­ország újraegyesítésén és Európa egységén.
A Ferenc pápánál tett látogatás után Angela Merkel német kancellár tanácskozást folytatott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul ­Richard Gallagher érsekkel, a szentszéki állam­közi kapcsolatok titkárával.
Ferenc pápa most hatodik alkalommal találkozott Angela Merkel német kancellárral. Először péteri szolgálatának kezdetekor, a beiktatását követően, 2013. március 19-én; majd ugyan­azon év május 18-án; később 2015. február 15-én; azt követően tavaly május 6-án, a Nagy Károly-díj átadásakor; végül pedig idén március 24-én, a Római Szerződés 60. évfordulójának római ünnepségsorozata keretében.
Angela Merkel a pápánál tett hivatalos látogatása után felkereste a Vatikán területén felállított és máig ott működő Campo Santo Teutonicót, vagyis a Teuton Kollégiumot, ahol német felszentelt papok végzik római posztgraduális tanulmányaikat. Merkel asszony péntek este a római német nagykövetség épületében találkozott Hans Zöllner német jezsuitával, aki a Pápai Gergely Egyetemen felállított, a kiskorúak védelmével foglalkozó bizottság vezetője.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .