Összetartó szeretet

Az idei családi napon Szent László király, illetve a Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye első főpapja, Asztrik érsek korát idézték fel.
Az eseményhez méltó helyszínnek bizonyult a Baja közelében található Máriakönnye-Vodica kegyhely, a kápolna melletti zarándokösvény és a játszótér, amit a bajai Páduai Szent Antal-templom plébánosa, Schindler Mátyás biztosított a mintegy hatszáz résztvevőnek.
Bábel Balázs érsek hat fiatal felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. Homíliájában a főpásztor hangsúlyozta: a Szentháromság bensőséges szeretetközössége megmutatja a szeretet erejét, amely a családokat összetartó szeretetkapcsolatnak is mintája. A kalocsa-kecskeméti érsek Kalkuttai Szent Teréz anyát idézte: „Amelyik család együtt imádkozik, együtt is marad.”
A szentmisét udvari vigasság követte: a történelmi keret­történetbe ágyazott családi kalandtúra tíz állomásán a bajai espereskerület hitoktatói fogadták a családokat.
A nap végén értékes ajándékokat sorsoltak ki a vigasságon részt vevők között. Az esemény koordinátoraiként a SZÉK Egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ munkatársai köszönetüket fejezték ki a helyi segítőknek. A szervezők és a résztvevők megállapították, hogy az elmúlt évek legsikeresebb, legnagyobb létszámú és egyik legjobb hangulatú családi napján vehettek részt.
A Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye következő családtalálkozóját október 14-én tartják Kalocsán.

Forrás és fotó: Parázs Pasztorális Központ; Szarvasné Vancsura Margit

 

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .