Nigéria jövője

Elmondta: nem számított arra, hogy ilyen élő egyházi közösségre talál, mivel a nyugati sajtó ellentmondásokkal küszködő államként festi le a nyugat-afrikai országot. „Ami leginkább megérintett, az a nigériaiak vágya az együttélésre. Ez alapvetően fontos – hangsúlyozta a bíboros. – Emellett mély őszinte és baráti kapcsolatot tapasztaltam a katolikus és muzulmán vallási vezetők között.”A főpásztor szólt utazásának legmeghatóbb pillanatairól is. Kiemelte látogatását a madallai Szent Teréz-templomban, ahol tavaly karácsonykor bombamerénylet történt. Itt olyan családokkal találkozott, amelyek elbeszélték a merénylet során átélt drámájukat. Mindennek ellenére a jövő felé kell tekinteni – hangsúlyozta Tauran bíboros. Nagyon pozitív élményben részesült egy szakmunkásképző intézet felkeresése alkalmával Josban, ahol a helyi püspök egybehívta az ácsnak tanuló keresztény és muzulmán fiatalokat. A nigériai főpásztor szerint nem elegendő csak elítélni az erőszakot, hanem szükséges, hogy a fiatalok, akik az ország jövőjét jelentik, találkozni tudjanak egymással egy békés környezetben, és megismertessék társaikkal pozitív tulajdonságaikat.

Ugyanakkor hírügynökségi jelentések szerint húsvétkor két bombamerénylet is történt Nigériában. Vasárnap Kadunában egy keresztény templom mellett mintegy húsz személyt ölt meg egy pokolgép. Néhány órával később Jos városában robbant egy bomba, mely azonban nem gyilkolt meg senkit, de számos embert megsebesített. – Adambgéban nagyszombaton a viharos eső következtében beszakadt egy katolikus templom teteje.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .