Hírek

Százéves a Párbeszéd Háza

A budapesti Párbeszéd Háza (Budapest VIII., Horánszky utca 20.) április 14-én ünnepelte fennállásának századik évfordulóját. Az ünnepről és a Párbeszéd Házában zajló lelkipásztori munkáról következő lapszámunkban olvasható beszámoló. (ip)

Megújult püspöki székház Miskolcon

Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom–budapesti főegyházmegye érseke április 14-én fölszentelte a görögkatolikus püspöki székházat Miskolcon. A püspöki székház ünnepélyes megáldásán a vendégek között jelen volt Cyril Vasil’, a Keleti Egyházak Kongregációjának titkára és számos – görög- és római katolikus – püspök is. Az épület megáldását követően Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök és Cyril Vasil’ érsek az épületben található kápolnát is fölszentelte. A teljes felújítást az indokolta, hogy a szentszék 2011-ben jelentősen kibővítette a Miskolci Apostoli Exarchátust, és ezzel Miskolc hosszú idő után újra görögkatolikus püspöki székhely lett. A püspökség fennhatósága alá hatvan parókia és mintegy hatvanezer görögkatolikus tartozik. (MK)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..