Nemzeti Kateketikai Kongresszus

A tanácskozás fő témáját a következőképpen határozták meg: Az első hirdetés jelentősége az iskolai hit- és erkölcstanoktatásban. Szeptembertől újabb évfolyamoknál vezették be a kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatást. A tapasztalatok szerint katekétáink a korábbinál is szélesebb körben találkoznak olyan gyerekekkel és fiatalokkal, akik keresztény háttér nélkül kerülnek kapcsolatba a hitoktatással. Így az első hirdetés, melynek célja a hit felébresztése, a kezdeti megtérés elérése, különös jelentőséget kap szolgálatuk során.

A kongresszuson részt vevő egyházi vezetők és pedagógiai szakemberek fontosnak tartották, hogy a teológiai szempontú megközelítések mellett gyakorlati segítséget is nyújtsanak a lelkipásztoroknak és a katekétáknak a hatékony kommunikációval, a találkozás kultúrájával, a fegyelmezéssel, az élményszerűséggel és a szemléltetéssel, a modern oktatási eszközökkel és azok felhasználásával, valamint az életkori sajátosságokkal kapcsolatban.

Pécsi egyházmegyei sajtóiroda

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..