A Mennydörgés Fiai is fogadták a keresztet és az ikont

Budapest egyik leglátogatottabb, főleg egyetemistákat vonzó ifjúsági miséje a Margit körúti esti fél nyolcas. A nem túl tágas barokk templomban e misén, melyen közreműködik a Boanergész (Mennydörgés Fiai) gitáros együttes, általában négy-ötszáz fiatal vesz részt. Még a mellékoltárok lépcsőjén is ülnek-állnak ilyenkor.


„A háromévente megrendezett világtalálkozók közötti időszakban a kereszt világkörüli úton jár, s ez kiváló alkalom arra, hogy az egyes állomáshelyeken szó essék a találkozók céljáról, a fiatalságra váró missziós feladatokról, és megismertessük a hívekkel a szentatya üzenetét, melyben a következő találkozón való részvételre buzdít” – mondta Dobszay Benedek, aki már sok éve gazdája e szentmiséknek a renden belül.

Különlegessége volt a keresztet fogadó szentmisének, hogy ebből az alkalomból a gitáros együttes és énekkar egy szinte teljes szimfonikus zenekarral egészült ki – tudtuk meg Csanády Lőrinctől, a Boanergész együttes vezetőjétől.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..